Baner

Maska za suhu kosu

Ispis

Brazilski tretman za kosuSuha kosa izgleda isto koliko god često da je perete. Takva kosa teško se češlja, lomljiva je, nema sjaja. Redovan pratilac suhe kose je i perut. Za lijepu kosu kao sa reklame ne morate posjećivati frizerske salone, niti kupovati skupocjene preparate za njegu kosu. Iskoristite ono što imate u svojoj kući ili što po veoma povoljnoj cijeni možete nabaviti u supermarketu. Maska od žumanceta i maslinovog ulja na svakoj kosi dobro djeluje. No mi vam predlažemo da isprobate brazilski tretman za suhu kosu. Za ovu masku potrebno vam je:

 

  • 2 dcl maslinovog ulja
  • 2 dcl bademovog ulja
  • 2 dcl pantenol ulja
  • AD vitamini – uljani rastvor
  • ekstrakt koprive

Sve ove sastojke stavite u staklenu flašu i dobro promiješajte. Ova smjesa bit će vam dovoljna za nekoliko tretmana, pa je možete čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Masku treba izdašno nanijeti na kosu i prekriti je kesom. Zagrijavajte fenom kosu preko kese, a potom je pokrijte vunenom kapom. Čim osjetite da se kosa ohladila ponovo je zagrijte i pokrite kapom. Postupak ponavljajte nekoliko puta. Prespavajte s brazilskom maskom na kosi, jer ćete tako vašoj kosi dati dovoljno vremena da se kvalitetno nahrani. Ujutro operite kosu blagim šamponom i stavite regenerator. Suhu kosu nemojte prati više od dva puta nedjeljno. Koristite blage šampone i obavezno masirajte tjemene kako biste potaknuli cirkulaciju. Brazilski tretman za suhu kosu pomogao je mnogima, pa zašto i vi ne biste bili medju njima.