Baner

Mršavite bez po muke

Ispis
Mršavite bez po muke

Gubljenje kilograma nije lak proces. Ukoliko ne želite da se preznojavate u teretani, počnite raditi na ubrzanju vašeg metabolizma. Prekrižite i rigorozne dijete koje bi mogle naškoditi vašem zdravlju. Radije uvedite nekoliko jednostavnih pravila koje trebate slijediti, a koja će vam omogućiti da s lakoćom dodjete do željene težine.

 

1. Izgubiti težinu bez stresa

Svi smo mi opterećeni idealnom težinom, što može imati posljedice i po naše psihičko zdravlje, pogotovo ako se uporno trudite da smršate, ali vaši napori ne...

Više...
 

Duhovni aspekt posta

Ispis
Duhovni aspekt posta

Moderan čovjek opterećen je poslom, te se zato nalazi u vječitoj žurbi i natjecanju. Njegov život pod stalnim je stresom što može dovesti do različitih fizičkih i psihičkih poremećaja. Život se ne može promijeniti, ali se mogu koristiti razni mehanizmi za njegovo poboljšanje. Jedan od njih je i Ramazanski post, tokom kojeg se vjernici suzdržavaju od uzimanja hrane i pića. Postom se osim tijela, liječi i duša, pospješuje razboritost uma, jača snaga volje i trenira strpljenje. Post nas uči kako da postignemo unutrašnju ravnotežu i mir.

 

Zdrav stil života

 

Tokom...

Više...
 

Zeleni čaj čuva srce!?

Ispis
zeleni caj dugovjecnost

U posljednjih nekoliko godina naučnici su objavili brojne studije koje pokazuju različite zdravstvene prednosti zelenog čaja. Pet šoljica zelenog čaja dnevno može sačuvati vaše srce i produžiti život. To je pokazala studija japanskih naučnika koji su testirali čak 40.000 Japanaca u dobi izmedju 40 i 79 godina. Studija je istraživala uzroke smrtnosti i otkriveno je da osobe koje konzumiraju 5 šoljica čaja dnevno žive duže i ne pate od bolesti kardiovaskularnog sistema. Iako kineske i japanske studije tvrde da zeleni čaj dobro utiče na srce, te da za 50% smanjuje rizik od visokog krvnog pritiska Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) 2005. godine odbila je izdati odobrenje prema kojem bi na svim kutijama zelenog...

Više...
 

Zeleni čaj

Ispis
zeleni caj

Čaj je pored vode jedno od najčešće konzumiranih pića na svijeta. Posebno se izdvajaju dvije vrste čaja: zeleni i crni čaj, koji su 90-tih godina postali moderno piće. Crni čaj se konzumira uglavnom u zapadnim i nekim azijskim zemljama, dok se zeleni čaj najviše konzumira u Kini, Japanu i Indiji. Kinezi  zeleni čaj piju otkad znaju za sebe. Kako i ne bi kada se postojbina zelenog čaja nalazi upravo u Kini. Zapravo, Kinezi su izmislili ritual pijenja čaja, ali je ta tradicija bolje sačuvana u Japanu, gdje je ritual ispijanja čaja doveden do savršenstva.


„Nemojte provesti ni jedan dan bez čaja!“

Koliko je zeleni čaj važan dio kineske...

Više...