Baner

Salata s kozicama

Salata s kozicama receptEvo jednog recepta za salatu s kozicama koji se jednostavno sprema, a lako pamti. Kod spremanja mediteranskih jela problem je uvijek isti. Recepti sadrže namirnice čija imena je teško pročitati, a kamoli nabaviti. Srećom, ovo nije takav recept . Zato smo odlučili da ga podijelimo s vama. Ako niste pretjerani ljubitelj kozica sjetite se da one sadrže omega 3 masne kiseline, cink, jod, selen. Sve to skupa doprinosi zdravlju kože i kose.  Kozice imaju malo masti, a mnogo holesterola, pa bi ste se u slučaju povišenog holesterola ipak trebali pripaziti.

 

 Potrebni sastojci:

  • 500 gr kozica
  • 2-3 lista zelene salate
  • 200 gr paradajz sosa
  • 100 gr vrhnja za kuhanje
  • 100 gr majoneze
  • 2 čehna bijelog luka
  • peršun za ukrašavanje

 

Priprema:
Kozice skuhati u posoljenoj vodi. Ocijediti i ostaviti sa strane da odstoje. Zelenu salatu oprati i istrgati na komadiće. Na dno dubokog tanjira u kojemu ćemo servirati kozice stavite zelenu salatu. Preko njih istresite kozice.
U medjuvremenu skuhajte umak. Kiselo vrhnje pomiješajte s majonezom, kečapom i usitnjenim bijelim lukom. Topao umak prelijte preko kozica i ukrasite s peršunom i malo limuna.    

 

Salata s kozicama